Jennifer Aniston bierze rozwód z mężem! Para wydała oficjalne oświadczenie

Kolejna hollywoodzka para rozpada się na naszych oczach. Tym razem małżeństwo planują zakończyć Jennifer Aniston i Justin Theroux. Para o swojej decyzji poinformowała fanów i media. Aktorzy byli ze sobą przez siedem lat, a ślub wzięli 2,5 roku temu. Dla aktorki będzie to drugi rozwód, dla aktora pierwszy. Sprawdź, co skłoniło parę do podjęcia takich kroków!

Jennifer Aniston i Justin Theroux rozwodzą się po ponad dwóch latach małżeństwa. To już koniec, bowiem Justin Theroux i gwiazda serialu "Przyjaciele" wydali wspólne oświadczenie, w którym wyjaśnili, że ich związek można zaliczyć już do przeszłości. Wieści o tym, że wieloletni związek pary może się zakończyć, mówiono już w listopadzie 2017 roku. Jennifer i Justin mieli się wówczas kłócić. Decyzję o rozstaniu można było już dostrzec w takich drobnostkach, jak oddzielnie spędzone święta Bożego Narodzenia czy wyprowadzka aktora z ich wspólnej posiadłości. Teraz para zdecydowała potwierdzić krążące plotki za pomocą oficjalnego oświadczenia. Co wynika z oświadczenia?

"Aby ograniczyć kolejne spekulacje, postanowiliśmy oficjalnie poinformować, że jesteśmy w separacji. Tę wspólną decyzję podjęliśmy zgodnie pod koniec ubiegłego roku. Pozostaniemy przyjaciółmi. W normalnych okolicznościach zachowalibyśmy tę wiadomość dla siebie, ale biorąc pod uwagę, że branża plotkarska nie może oprzeć się możliwości spekulacji i wymyślenia kolejnych plotek, chcieliśmy osobiście przekazać informację. Od tej chwili wszystko, co jest publikowane na nasz temat, a nie pochodzi bezpośrednio od nas, nie jest prawdą. Od teraz cokolwiek wyjdzie na temat naszej separacji od osób trzecich, jest niczym innym jak wymyślaną przez nie fikcją. Będziemy robić, co w naszej mocy, by zachować do siebie wzajemny szacunek oraz miłość, jaka nas połączyła" – ogłosiła para.

Jennifer Aniston i Justin Theroux poznali się w 2007 roku na planie filmu Tropic Thunder, jednak para lepiej poznała się dopiero przy pracy na planie "Wanderlust". Para była w związku przez 7 lat, z czego 2,5 roku spędzili jako małżeństwo. Uchodzili za wzorowe małżeństwo Hollywoodu, mimo że Jennifer i Justin zachowywali swoją prywatność jako małżeństwo. Do tego stopnia, że nigdy nie widzieliśmy sukni ślubnej serialowej Rachel Green. W ceremonii slubnej w hotelu Bel Air uczestniczyło zaledwie 70 osób, wśród których pojawili się m.in. Howard Stern, Emily Blunt, Ellen DeGeneres i Lisa Kudrow.

Według doniesień tabloidów, to Justin miał rzucić Jennifer. Aktorowi ponoć nie spodobał się styl życia ukochanej. Między innymi Aniston oczekiwała, by w ich lodówce było zawsze świeże jedzenie, nawet gdy aktorka jest na dłuższy czas poza domem. Miała też namawiać Justina do zerwania znajomości z takimi osobami, jak fotograf Terry Richardson, oskarżony o gwałt aktor Danny Masterson, czy komik Luis C.K.

Justin Theroux jest drugim mężem aktorki. Wcześniej Jennifer Aniston związana była z Bradem Pittem, z którym rozwiodła się po pięciu latach małżeństwa. Wieść, że aktorka również rezygnuje ze swojego obecnego związku odbiła się echem wśród internautów. Na Twitterze wiele osób sugeruje, że Jennifer bierze rozwód po to, by znów być z Bradem.