Olga Frycz rozstała się z partnerem. Aktorka wydała oświadczenie

Wiele wskazuje na to, że związek Olgi Frycz niebawem przejdzie do historii. Aktorka w specjalnym oświadczeniu opublikowanym w mediach społecznościowych wyznała, jakie były powody takiej decyzji.

Olga Frycz kończy związek

View this post on Instagram

To nie są łatwe sytuacje i ciężko jest pisać o tak prywatnych sprawach na instagramie, jednak doskonale zdaję sobie sprawę jak funkcjonują media i plotkarskie portale. Prędzej czy później sprawa wyszła by na jaw a wtedy trudno byłoby nam się odnieść do zakłamanych treści i nadinterpretowanych artykułów. Dlatego muszę Wam napisać, że pomimo prób, ogromnej pracy i chęci podjęliśmy decyzje o rozstaniu. Jest to trudny czas, ale nie podjęliśmy tej decyzji z dnia na dzień. Obydwoje z Grzesiem pracowaliśmy nad naszym związkiem, staraliśmy się z całych sił. Nie udało się i musimy się z tym pogodzić. Mamy najcudowniejszą córkę na świecie, obydwoje kochamy Helenę miłością nie do opisania i właśnie dlatego rozstajemy się w zrozumieniu i zgodzie. Plotkarzy pragnę uspokoić, że związek nasz nie rozpadł się z powodu osób trzecich. Proszę o nie wymyślanie poczytnych histerycznych historii i tytułów. Spędziliśmy wspólnie 3 i pół roku, mamy do siebie szacunek a przede wszystkim jesteśmy rodzicami i dobro dziecka jest dla nas sprawą priorytetową a wspólne wyjazdy, spacery, pikniki, place zabaw i czas,który wciąż razem spędzamy z Heleną jest dla nas najcenniejszy ? @xgriszkax

A post shared by Olga Frycz (@tojafrycz) on

Olga Frycz to zdolna aktorka, którą widzowie mogą kojarzyć z wielu ról filmowych i serialowych. Prywatnie od ponad trzech lat córka Jana Frycza tworzyła związek z trenerem tajskiego boksu – Grzegorzem Sobieszkiem. Para doczekała się córki Helenki, która przyszła na świat we wrześniu zeszłego roku. Teraz niestety wiele wskazuje na to, że drogi partnerów się rozeszły i obydwoje podjęli decyzję o rozstaniu. O wszystkim poinformowała sama Frycz, publikując na swoim instagramowym profilu długie oświadczenie.

„Nie udało się i musimy się z tym pogodzić”

W swoich słowach aktorka zaznaczyła, że decyzja ta nie należała do najłatwiejszych:

„To nie są łatwe sytuacje i ciężko jest pisać o tak prywatnych sprawach na Instagramie, jednak doskonale zdaję sobie sprawę, jak funkcjonują media i plotkarskie portale. Prędzej czy później sprawa wyszłaby na jaw, a wtedy trudno byłoby nam się odnieść do zakłamanych treści i nadinterpretowanych artykułów. Dlatego muszę Wam napisać, że pomimo prób, ogromnej pracy i chęci podjęliśmy decyzję o rozstaniu. Jest to trudny czas, ale nie podjęliśmy tej decyzji z dnia na dzień. Obydwoje z Grzesiem pracowaliśmy nad naszym związkiem, staraliśmy się z całych sił. Nie udało się i musimy się z tym pogodzić. Mamy najcudowniejszą córkę na świecie, obydwoje kochamy Helenę miłością nie do opisania i właśnie dlatego rozstajemy się w zrozumieniu i zgodzie (…)”

Olga Frycz w innym miejscu dodała również, że związek „nie rozpadł się z powodu osób trzecich”, oraz że dobro dziecka niezmiennie jest dla nich najważniejsze:

„ (…)Spędziliśmy wspólnie 3 i pół roku, mamy do siebie szacunek, a przede wszystkim jesteśmy rodzicami i dobro dziecka jest dla nas sprawą priorytetową, a wspólne wyjazdy, spacery, pikniki, place zabaw i czas, który wciąż razem spędzamy z Heleną, jest dla nas najcenniejszy”

– zakończyła swój wpis. Internauci byli poruszeni wyznaniem aktorki, a w komentarzach pozostawili wiele słów wsparcia i podziękowań za szczerość:

„Całym sercem jestem z Wami w tym niełatwym czasie. Wszystkiego, co najlepsze dla całej Waszej trójki”

„Szanuję to, że w tak prosty i piękny sposób napisałaś o tak trudnym momencie swojego życia. Trzymaj się”

„Bywa i tak… Gratuluję rozstania z klasą. Trzymajcie się ciepło. To na pewno trudny czas. Wysyłam dużo ciepła.”

„Wielka odwaga, że napisałaś tak prywatną sprawę tu na ig. Dużo siły i wsparcia życzę”

– czytamy w komentarzach.

View this post on Instagram

?Happy Birthday my LOVE ? @xgriszkax