Nie żyje dwóch aktorów. Zginęli na planie serialu. Jest oświadczenie Netflixa

Netflix przerwał chwilowo kręcenie jednego ze swoich popularnych seriali. Przyczyną jest tragedia, która miała miejsce podczas prac nad produkcją. Zginęło dwóch aktorów.

Tragiczny wypadek

W czwartek 16 czerwca doszło do dramatycznego wydarzenia podczas prac nad serialem "The Chosen One".  Tragiczny wypadek miał miejsce w trakcie transportu z miejscowości Santa Rosalía, gdzie odbywały się zdjęcia, na lokalne lotnisko. Osoby pracujące przy produkcji były w furgonetce. Samochód z nieznanych przyczyn wypadł z drogi i dachował na  poboczu. Sześć osób zostało rannych, dwie nie przeżyły. Zmarli to Raymundo Garduño Cruz i Juan Francisco González Aguilar.

Okoliczności

Odpowiedzialne za produkcję studio Redrum wstrzymało prace nad serialem to czasu wyjaśnienie sprawy. Nie wiadomo na jakim etapie ani czy w ogóle zostaną wznowione. Na temat sytuacji wypowiedział się związek zawodowy reprezentujący aktorów oraz artystów - SAG-AFTRA.

W związku z wypadkiem SAG-AFTRA jest w kontakcie z Netfliksem i meksykańskim związkiem aktorów ANDA. Prowadzimy dochodzenie w sprawie jego okoliczności. Bezpieczeństwo na planie zawsze jest naszym najwyższym priorytetem. Będziemy kontynuować działania, które zapewnią naszym członkom i innym osobom bezpieczeństwo w miejscu pracy - powiedział rzecznik organizacji.

Netflix dopiero po kilku dniach odniosł sie do wydarzenia w specjalnym oświadczeniu.

Jesteśmy głęboko zasmuceni tragicznym wypadkiem, który odebrał życie Rayowi Garduño i Juanowi Francisco Gonzálezowi. Nasze myśli są z ich bliskimi oraz z osobami rannymi podczas tego niefortunnego zdarzenia - orzekł rzecznik Netflixa.

"The Chosen One"  -  o czym opowiada?

"The Chosen One" jest brazylijskiem thrillerem. Opiera się na serii komiksów pt. "American Jesus" autorstwa Marka Millara i Petera Grossa. Opowiada historię trójki lekarzy, którzy zostają uwikłani w liczne tajemnice małej społeczności. Produkcja wychodzi od 2019 roku. Na platformie Netflix dostępne są dwa sezony. Serial został średnio przyjęty przez krytyków.

Co wydarzy się w finale czwartego sezonu "Stranger Things"? Mamy zwiastun drugiej części! [WIDEO]
Netflix zaprezentował właśnie zwiastun drugiej części czwartego sezonu "Stranger Things". Czeka nas mocny finał? "Hawkins upadnie" - słyszymy w zapowiedzi.