Ciąg dalszy afery z Danielem Martyniukiem - oświadczenie żony i komentarz Krzysztofa Skiby

Zamieszanie wokół Daniela Martyniuka - syna Zenona Martyniuka - nie ustaje. W mediach cały czas pojawiają się nowe informacje dotyczące sprawy. Swój komentarz dodał także Krzysztof Skiba, a partnerka Daniela wystosowała oficjalne oświadczenie.

Daniel Martyniuk – afera w Zakopanem

Koniec roku w Zakopanem nie do końca poszedł po myśli gości jednego ze znajdujących się tam hoteli. Syn Zenka Martyniuka – Daniel – wszczął awanturę, po której w asyście policji został wyprowadzony z budynku. Media rozpisały się o całej sytuacji, do której finalnie odniosła się też sama partnerka mężczyzny. Faustyna skomentowała plotki dotyczące jej potencjalnego rozwodu z Martyniukiem:

Wytyczanie nam małżonkom przez dziennikarza drogi rozwodu rozmija się z podstawowy mi zasadami etyki zawodowej dziennikarskiej. Wzywam wskazanego dziennikarza do bezzwłocznego usunięcia naruszeń naszych dóbr osobistych, w przeciwnym razie pozostaje droga sądowa.

Kobieta zaznaczyła również, że towarzyszyła Danielowi razem z innymi członkami jego rodziny.

fot. https://www.instagram.com/faustynaaj/

Krzysztof Skiba o Danielu Martyniuku

W Internecie cały czas pojawiają się nowe informacje i komentarze dotyczące sprawy. Wśród osób, które wypowiedziały się w tym temacie znalazł się Krzysztof Skiba – felietonista i muzyk związany z grupą „Big Cyc”.

Zdecydowanie największą gwiazdą Sylwestra Marzeń nieoczekiwanie okazał się syn Zenka Martyniuka. Swój koncert młody Martyniuk zaczął późno w nocy przed hotelem wyzywając własną żonę od "k****", następnie z kuflem piwa w dłoni darł się w niebogłosy oraz usiłował grać na hotelowym fortepianie, a w finale wdał się w bójkę z gośćmi hotelowymi i został zatrzymany przez policję. Jak podkreślają recenzenci występ Daniela Martyniuka podniósł ciśnienie wielu widzom, czego nie można powiedzieć o koncercie transmitowanym przez telewizję.