Poplista

1
Artemas i like the way you kiss me
2
sanah hip hip hura!
3
Sabrina Carpenter Espresso

Co było grane?

14:51
Enrique Iglesias Be with You
14:54
Nelly Furtado All Good Things Come to an End
15:00
FAKTY RMF FM

Jak ukryć przed kimś relację na Instagramie? To nie takie trudne

Nie chcesz, by ktoś śledził twoją relację na Instagramie? Możesz łatwo odebrać takiej osobie dostęp do tego, co w niej udostępniasz. Wystarczy zaledwie kilka kliknięć.
Instagram, fot. Shutterstock/PixieMe

Kwiatki, wizyty u fryzjera, zwierzaki czy fotki ze spotkań z przyjaciółmi – w naszych relacjach na Instagramie ląduje chyba wszystko. Czasami jednak nie chcemy, by ktoś zobaczył naszą relację, chociaż przez jakiś czas. Mowa tu np. o szefie czy współpracownikach, jeśli zrobiliśmy sobie wolne czy wzięliśmy L4.

Jak ograniczyć komuś widoczność relacji na Instagramie?

Blokowanie? Nie, wtedy taka osoba dość szybko zorientuje się, że coś jest nie tak. Można też oczywiście nie wstawiać nic przez ten czas do swojej relacji, ale przecież po co się ograniczać?

Rozwiązaniem tego problemu okazuje się możliwość ograniczenia widoczności instagramowej relacji dla jednego lub kilku użytkowników. Można to zrobić na dwa sposoby: bezpośrednio z poziomu relacji lub w jej ustawieniach.

  • Sposób nr 1: po otwarciu swojej relacji rozwiń listę widzów, a następnie znajdź na niej konkretnego użytkownika. Następnie wciśnij trzykropek i wybierz funkcję Ukryj relację. Po zaakceptowaniu powiadomienia wybrana osoba nie zobaczy już naszych poprzednich ani przyszłych relacji.
  • Sposób nr 2: po otwarciu swojej relacji rozwiń listę widzów i naciśnij ikonę koła zębatego, która znajduje się w lewym górnym rogu. Następnie wybierz opcję Ukryj relację przed. Na liście użytkowników możesz zaznaczyć osoby, którym nie chcesz udostępniać swojej relacji. Co ciekawe, odznaczenie użytkownika w tym oknie przywróci mu możliwość oglądania relacji.

Instagram nie informuje nikogo o ukryciu przed nim naszej relacji. Warto mieć jednak na uwadze, że łatwo to zweryfikować, zwłaszcza jeśli mamy publiczne konto. Blokada widoczności relacji dotyczy jedynie konkretnego konta, więc jeśli ktoś zaloguje się na inny profil, to będzie mógł zobaczyć to, co udostępniliśmy w naszej relacji.

Sposób nr 1, fot. RMF FM

Sposób nr 1, fot. RMF FM

Sposób nr 1, fot. RMF FM

Sposób nr 2, fot. RMF FM

Sposób nr 2, fot. RMF FM

Dziękujemy za przeczytanie naszego artykułu do końca!

Polecamy

Więcej z kategorii

Najchętniej czytane